Когато цветът на бялата
вишна,
пада пролет - като сняг;
в рождението на земята
идва ново,
идва пролет
във сърцата...
И оризовият блатен аромат
събужда сила и копнеж
във простите желания...
Когато цветът на увехнала
пролет забули очите
и иска сърцето –
до животински страстно
- да обладаe;
да отхвърли потта и труда,
и има нещо твое
и трудно,
и чудно -
до болката - красиво и
просто
като пролетен цвят на
бялата вишна...
Когато пада сняг - като цвят на
бялата вишна
в студа на планинската
пустош…
Гарван черен
разтвори сянка – петно
върху белия покров
- жаден за смърт…
Спомни си лято и пролети,
виж малкото своя светлина
- да пълзи като гущер
сред камънака.
Слял черното на гарвана
- отдай на Нараяма
тленното си…
За да има бяло
- от тяло, тела и
човешки останки;
бяло от сняг - планина
и човешки желания;
бяло от сняг – като цвят
на белоцветните вишни…
© Валери Качов Всички права запазени
човешки желания..."
Поздрав!