Нарцис
"... силите полека започнали да напускат Нарцис, той усещал как краят приближава, но пак не можел да откъсне очи от своя образ..."
Птиците понякога плачат
и плачът им прилича на песен,
цветя снаги нежно провлачват,
а смъртта им нарича се есен.
Моята дяволска хубост
всичко край мене убива,
сред трупове и хербарии от глупост,
аз живея безбожно красива.
До безкрай се обичам, горя,
загивам - нарцис от лед.
Нека сега да умра -
да обичаш не дадох на теб.
И. Б. П. М.
© Фери Всички права запазени