6.02.2008 г., 11:12 ч.

Нарече ме вулгарна и... бездарна 

  Поезия
2702 1 35
                          НАРЕЧЕ МЕ ВУЛГАРНА И... БЕЗДАРНА

Прогоних безразлично... съвестта си
(дружахме двете толкова години),
безлично плюх на... гордостта си,
натрупах грехове неизброими.
Прегазих истината безпощадно
(погребах я, а беше... още жива),
лъжата ме подкупваше безсрамно -
продадох се срещу... една ракия.
Отдадох се безпътно на порока
(
безочливо се правех на светица),
безбожно се кълнях във Бога,
не струвах колкото... една жълтица.
Сбогувах се безгрижно... с добротата
(заложих я хазартно... на червено),
изпросих безразсъдно от... злината -
да ми слугува вярно,
безрезервно.
Безмълвен фен ми беше... самотата
(напиваше се с мене
безутешно),
прегръщах... сънища във тъмнината,
крадях... надежда... безнадеждно.
Заключих си във сейф... душата
(безропотно понесе тази... гавра),
поисках кредит... от съдбата -
нарéче ме вулгарна и... бездарна.
На линч подлóжи ме тълпата -
крещеше за сърцето ми... безценно
(прости ми, Господи, вината) -
дарих го щедро... безвъзмездно!

Маги

© Магдалена Рашева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??