24.02.2017 г., 10:43 ч.

Наречи ме 

  Поезия » Любовна, Философска
1357 4 4

Наречи ме любов и дай ми крила,
наречи ме диамант и дай ми блясък,
защото така се чувства жена
обсипана от ласки и поглед рязък.

Наречи ме кралица и дай ми любов,
наречи ме обич и дай ми огън –
покажи, че пари силно този зов,
нагорещен с топлината на пламнал въглен.

 

Дай ми крила! Наречи ме птица...
Дай ми блясък! Наречи ме звезда...
Кажи, че точно ти си моя рицар 
и позволи ми да блестя!


Дай ми любов! Наречи ме богиня...
Дай ми огън! Наречи ме пламък...
Навлез в мъглата мътно сива,

поемайки камък след камък!

Вслушал се в моите думи,
ако изпълниш всичко това –
аз ще ти дам обич безумна,
но и ще бликна, като бурна река!


 

© Гергана Чолакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??