8.01.2024 г., 7:12 ч.

Наричай ме Любов 

  Поезия » Любовна
172 7 10

Наричай ме с най-нежни имена, 

а аз като вода ще ги поглъщам. 

Понякога и в думичка една 

се вслушвам и при тебе се завръщам. 

 

Наричай ме, зови ме през нощта, 

когато улиците са безлюдни. 

Търси ме сред забравени неща, 

извикай ме, дори да ти е трудно. 

 

Не ме забравяй, а мисли за мен. 

Кога последно истински ме люби?

Дали през онзи ден обикновен, 

случайно без да искаш ме изгуби?

 

Сега се чувстваш сам и уморен 

и сякаш всичко е било напразно. 

Но още помниш стария рефрен:

"За теб, Любов, и в огъня ще вляза!"

 

От твоя мрак навън ме изведи, 

огледай се в очите ми отново. 

И нека не говорим за преди, 

а да свалим ръждивите окови. 

 

Наричай ме Любов. Живея тук 

и сигурно последна ще си тръгна. 

По-силна на света от всеки друг 

е любовта. Възкръсва и от въглен!

© Nina Sarieva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??