16.02.2007 г., 9:12 ч.

Наричане 

  Поезия
1220 1 6

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
Мило мое дете,

Запази от тоя ден спомен в твоето сърчице.

Мила мамина голяма надежда -

върви напред и нагоре - назад не поглеждай!

Върви със гордо вдигната глава,

без злоба - със пречистена душа.

Животът пред теб пътека простира.

Върви! Не се обръщай и не се спирай!

Напред и нагоре! Със лакти път проправяй!

Съдбата си сама направлявай!

Не се спирай пред трудности - напред върви!

На знания да си богата - учи, работи!

Старай се цял живот да се развиваш,

не разчитай на някого да се подпираш.

Нека Бог и Богородица бъдат със теб!

Здраве и късмет да те съпътстват навред!

Нека парички да имаш безброй,

запретни се да имаш и бизнес свой!

Работиш ли за хората, богата няма да станеш.

Но умната! Да не се хлъзнеш и паднеш!

Пътят към славата е дълъг и труден,

след това живееш живот – приказка,чуден.

Желая ти цялото щастие на Земята,

нека с добродетели да си богата,

нека ти е весело, усмихнато лицето,

нека благо и добро ти е сърцето,

нека да се срещнеш с Любовта

и да не познаеш истинска тъга.

Запомни за цял живот заръките мои!

Нека да станат амбиции твои!

Учи, работи, бъди добричка!

Бъди усърдна като пчеличка.

Бог вижда отгоре добрините ти

и за това ще те възнагради.

А ти Го почитай и възхвалявай -

на изкушения не се поддавай!

Напред и нагоре честно върви...

И... Бог да те БЛАГОСЛОВИ!!!

 


На Еви  за пълнолетието и!

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??