9.05.2008 г., 10:48 ч.

Нарисувай ми, художнико, без думи... 

  Поезия » Бели стихове
1590 0 10

Нарисувай ми, художнико, любов,

но чиста, излязла от романа,

да бъде тя красива и добра,

без натрапчивия вкус на драма!

Нарисувай ми, художнико, море,

целуващо се страстно със скалите,

там, където се разби не едно сърце,

където в златен пясък превръщат се мечтите!

Нарисувай ми, художнико, небе,

с цветове лазурни и кристални,

със слънчеви петна и птичи гласове,

шепнещо легенди тайни!

Нарисувай ми, художнико, розов цвят,

окъпан в ранно утро от росата,

готов и тръпнещ за мига, когато с

любов е връчен в ръцете на жената!

Нарисувай ми, художнико, света,

с краски шарени и топли,

да бъде топъл и красив,

без свойте сиви, скръбни вопли!

Умело с четката до днес боравил,

защо ме гледаш изумен,

рисувай, дай ми мъничко надежда,

че утре ще ме има мен!

Рисувай, моля те, не спирай,

вдъхни ми мъничко живот,

в твойта приказна картина

ще се топля всяка нощ!

Замълчи, художнико, че думите не струват,

не топлят те моето легло,

наслушах се на думи празни и без смисъл,

създай ми свят вълшебен на твоето платно!

© Ирена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??