29.12.2016 г., 20:55 ч.

Нарисувай ми живот 

  Поезия » Друга
1641 4 10

                   НАРИСУВАЙ МИ ЖИВОТ

                                                      

 

 

               Нарисувай пролетта

                                 и на птиците крилата,

               младостта и радостта

                                      по лицата на децата...

               Нарисувай летен зной,

                                 дюни парещи, морето,

               във очите звезден рой,

                               огнен ритъм във сърцето...

               Нарисувай есента,

                                пъстротата на гората,

               мъдростта на старостта,

                                   листопада във душата...

               Нарисувай ми студа

                           в снежна беловласа зима

               и тъгата, и скръбта,

                                и смъртта неопростима...

 

         Нарисувай ми съдба – от началото до края.

         Нарисувай любовта, за да мога да мечтая!!!

 

© Симеон Ангелов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??