11.03.2011 г., 0:51 ч.

Нарисуван в стих 

  Поезия » Любовна
928 0 11

Така ми липсваш в бързащия ден,

в гъмжащата тълпа от хора.

Защо те търся? Няма те до мен –

надвива ме среднощната умора...

 

Опитах да те нарисувам в стих.

Дали успях? Боите бяха бедни.

Потърсих те... и в мене те открих –

в сърцето си те бях прибрала свидно.

 

Поисках те от миналите дни

от топлите усмивки на морето,

крадях за нас забравени съдби,

загубила душата и небето.

 

Защото не можах. Не бе до мен,

помолих се на твоето огнище

до теб да стигна с орис някой ден,

оттам и ти при мен да се завръщаш…

 

Защо ли не успях? Бе тъй далеч...

А всъщност, май наистина те върнах,

щом днес жадуваш с моя луд копнеж -

със мислите си ти ще ме потърсиш...

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??