20.07.2019 г., 17:40 ч.

Наркотик 

  Поезия » Философска, Друга
734 1 1

С инжекции... в своите вени...
си впръскваме все "Свобода"...
и лека... полека... невинно...
привикваме ние с това...

 

изгубили своя критерий...
се лашкаме вечно навред...
и видиш ли... всички са криви...
единствено "Аз"* съм наред...

 

затваряме портите светли...
на вечния с Бога живот...
дрогирани, глухи и слепи...
сами се превръщаме в скот...

 

повтаряйки празната мантра...
повтаряйки все "Свобода"...
се движим по страшна пътека...
пътеката... към... Сатана...

 

 

 

 

 

 

*Употребата на местоимението "Аз" е препратка към егоцентризма и утилитаризма и единствената му цел е да предаде виждането на автора, че както преди, така и сега, на този свят има хора, които поставят човека в центъра на вселената. То няма за цел да внуши, че авторът (в случая аз) съм непогрешим. 

© Андрей Андреев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??