10.11.2012 г., 12:00 ч.  

Кокаин 

  Поезия » Гражданска
714 0 0

 

Във ранна утрин като тази

Природата е тъй добра –

за всеки нещичко тя пази.

 

И ето: светлина събра

на сноп във сънените клони –

живот донесе възкресен…

 

Момче в протрити панталони

лежи под тях съвсем смирен;

прекрасен в младата си бледност,

 

притворил клепки – още спи,

без памет за богатство, бедност,

щастлив под юнските липи…

 

Косите му потрепват, освежени

от стръкчета зелен балсам,

отпуснал е встрани ръка блажено –

игла стърчи забита там…

© Стефан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??