17.12.2008 г., 10:43 ч.

Народна песен (по Гео Милев) 

  Поезия » Гражданска
498 0 5

Нека походът върви напред!

Няма спиране, няма прибиране,

няма ли смяна - няма примирие.

Аз няма да спра да водя глупака,

с една дума - отплата,

не ща заплата и фалшиви обещания,

искам да оставим ний завещания.

Щурм, към бялата къща,

след тежка умора сила се връща,

във всеки блок, във всяка къща.

Напред! Напред! Сами!

Да сринем тези стени на позора,

всеки разширил кръгозора.

На хоризонта е властта!

Никой не може да спре таз вълна,

от сърца побеснели, смели,

без вина, без умора,

да дадем на нашите прасета отпора,

богове, да убият

простите хора,

от двора, обора,

отбор е народа,

спор няма,

мълчание-яма,

болка, голяма,

и пълна да върна.

Народната воля е волна!

Болна е нашта Родина,

пушек в комина,

тая дружина -

джуджета, гиганти,

по фанелки, тиранти,

срещу наште тирани,

засмяни, заспали,

пред тях барабани,

гайди, кавали.

Смелчаци!

От биваци, палатки,

мулатки, българи, турци,

вълци гладни,

жадни за хляб,

но всеки е беден -

не е богат.

Няма палати, коли,

не върви, а лази,

по стълбите бели,

хора-талази,

 иска всеки да гази,

тези гавази.

Смърт хуманна!

За таз идея

искам да пея

против

закона ни крив.

Вече сме озарени,

засмени с крива усмивка,

дива, красива

е нашта съпротива.

Да ида на върха,

там е съдба,

там е победа:

"Цяла България

сега нази гледа"

полека вървим

нагоре към тирана,

на гърдите с рана.

Отплата!

Някой каза:

Да запалим палата, бялата къща.

Никой не може да спре

българска сила - могъща.

 

 

© Атанас Къшев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Дам..сега като го прочетох (начисто) има смислови безмислици,но...никой не е казал ,ч е ще станеш Гео милев от раз!
    Поздрав!
  • Не сте прави!
  • Много думи-и-и!
  • Висока е летвата на Гео Милев...И на Вазов.
    Малцина могат да я стигнат (надявам се, не това да ти е била целта).

    Не се е получило, съгласна съм.

  • има малко и от Вазов - за точност...
    И съжалявам, но ...не ти се е получило.Да не кажа, че на места има смислови безсмислици - пълни, при това...
Предложения
: ??:??