24.05.2015 г., 17:12 ч.

Нашият 24 май 

  Поезия » Гражданска
307 0 2

Нашият 24 МАЙ

 

Пееща слънчева светлина

спуска се от небето,

духът ни лети в синева

и радост тупти във сърцето.

 

В зениците ни – усмивки,

в устните – празничен химн

на знанията – нашите придобивки

и път, по който вървим.

 

Днес славим двамата братя,

имената, на които шептим,

Кирил и Методий – в позлата

са буквите, с които редим

 

нашето днешно и нашето бъдещо,

нашето вечно и нашето същностно,

нашето човешко и нашето божие

Съществуване. Да празнуваме !

 

24 Май 2015 г.

 

Бойко

 

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??