11.05.2014 г., 10:55 ч.

Нашият влак 

  Поезия » Любовна
835 0 5

Нашият влак

 

Минава гара подир гара,

на някоя - спомена остава,

но бърза той, напред отива

и миналото ни закрива.

 

А влака бърза, не прощава

и пак така назад остава,

животът наш, изтича вече

и влака бърза надалече...

 

А релсите, натам, напред,

проточени във своя ред,

очакват влака да ги стигне,

надеждата да ги постигне.

 

Какво е туй? Любов гореща?

Не зная аз - Ти си насреща!

В очакване за нещо ново?

Кога ли Ти ще си готова?...

 

Едва ли аз ще разбера

какво очакваш Ти сега?...

Какво ли трябва да се случи?...

Животът ни е някак скучен...

 

Минава, бързо заминава,

тоз влак не изостава,

не чака Ние да пристигнем...

Кога ли Ние ще го стигнем...

© Вал Герх Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??