17.10.2006 г., 16:00 ч.

Наследството от хиляди "защо" 

  Поезия
779 0 13
                   "Блажени нищите духом."
                                           
    Като кехлибарено зърно
         от броеницата 
           на дните ми
             отрони се
               и този
                 ден.
        Поредното "защо"
         от върволицата
        като досадно псе
         върви след мен.
          През годините
        аз хиляди "защо"
             натрупах
          вместо левове...
               Защо 
         след отговорите 
             не станах
             по-богата,
          а всеки отговор 
             отвори рана
                и днес 
              от раните
                  боли
                душата?
            След толкова
                 години
                 питане,
               единствено
              наследството
                от хиляди
                  "защо"
              аз ще оставя 
             на децата си -
                да търсят 
               отговорите
                  докрай
             и да проклинат
                 като мен
                съдбата си...

                              1998г.

© Даша Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??