26.01.2024 г., 14:19 ч.

Наследството от мама 

  Поезия » Друга
192 6 9

Повярвайте ми, някой ден ще имам

градинка към наследството от мама

и с тази синя лейка ще поливам

различни рози, спомен ми от баба.

 

За мама бели, с много цвят и мирис,

за баба, розови, напомнящи ми село,

за дядо май червеното отива,

че пазил ни е във войните смело.

 

И лейката наследство ми от мама,

ще грее синя, сред лехи от рози.

За спомен, че отдавна веч я няма

и няма кой за мен да се тревожи.

© Анна Станоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??