18.03.2010 г., 21:06 ч.

Настроение (Пролет е...) 

  Поезия » Друга
604 0 0

 

 

Пролет е! Някога, помня,

прозорци се къпеха в цветя.

Вечер, над веселите балкони,

изгряваха безбройни слънца.

 

Спеше спокойно градът,

върхушката се радваха на блага.  

Малки радости търсехме в живота,

големите пазеха за партийни чеда.

 

Днес отново виждам прозорци,

все по-често със слепи мръсни лица.

Под тях вечер бедняците спят,

партийни мутанти родиха деца.

 

Пролет е.

Зад облак сянката на Марсо 

в душите наши се вглежда.

От счупен прозорец наднича

безработен Продавач на надежда...  

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??