16.10.2009 г., 11:16 ч.

Насън и наяве 

  Поезия » Любовна
593 0 2

Насън и наяве

 

Пеперудке моя,

пеперудке синя,

пак след теб покоят

някъде замина.

 

Питам все къде си,

питам все с кого си.

Вятърът отнесе

хиляди въпроси.

 

В мен отново блика

болката стаена.

Вика,

    вика,

        вика –

не вървиш до мене.

 

Не вървиш до мене –

стене,

    плаче,

        вика

болката стаена.

Сякаш лава блика.

 

Хиляди въпроси

вятърът отнесе.

Питам се с кого си.

Питам се къде си.

 

И къде отмина

пак със теб покоят?

Пеперудке синя,

пеперудке моя...

 

         Живодар ДУШКОВ

© Живодар Душков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??