26.05.2010 г., 23:28 ч.

*Натуралистичен материализъм* 

  Поезия » Философска
601 0 1

Какво да запазя за себе си,

не съм скътана откъм чувства.

Какво сте понесли със себе си,

eдва ли ще се върнете да споделите,

като Заратустра.

Eдно е ясно –

на задната страна на знаците не е обозначено

и липсва общо кратно изчислено...

 

Какво да запазя за себе си?

Богата да съм от към дух!

Лежерно вдъхване от него

да ме върти като от вятъра изгубен пух.

Едва ли ще прихванете феерията.

А иска ми се мъничко за миг да споделите

оковите и вашето първично бреме

добри и с мярка с пуха да летите.

 

И част натуралистична всеки

със себе си да вземе.

 

От майката Велика.

От непобедимата – природа?

 

Нима си мислите, че нея

в бездната на своето безсмислие

ще понесете?

 

26.01.2010

Ямбол

© Мир Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??