23.10.2022 г., 17:35 ч.

Научи се Мецана да прави добрини 

  Поезия » За деца, Друга
474 3 11

Зайко пита Мецана що се крие,

май си похапва и прави още магии.

Ала къде ли живее в нея добротата

и със какво се храни тя горката?

 

Мецана сърдита яхнала метлата

ръси сълзи, сковава ни сърцата,

кога доброто в нея ще изплува

твърдоглава тя никой не ще да чува…

 

Зайко в тоз момет реши

на добро Мецана да научи.

- Мецано слушай ме внимателно сега

ще те науча да вършиш добри дела!

 

Доброто, с добри дела се храни

и знай, че лекува само всички рани

с една постъпка и усмивка лъчезарна

за успехите ти ще си ми благодарна.

 

Мецана тръгва на разходка,

с тромава походка кротка,

там - Лисана и се подиграва,

че сама живота си унищожава!

 

Тя за доброто навсякъде се оглежда,

в тебе е то, Зайко казва и с надежда.

Утрото навярно добротата се нарича

с успехи много на умница заприлича.

 

Колкото Прошката то е голямо.

Днес се нарича приятелско рамо

утре прегръдка след зимата снежна,

всъщност и много прилича на надежда.

 

Научи се Мецана да прави добрини

разнесе се мълвата до далечните гори.

Всички животни доволно си играха

по добра в гората от нея вече няма.

 

Автор: Виктория Милчева 

 

 

© Виктория Милчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Добротата е най-добрият учител »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??