30.08.2023 г., 10:28 ч.

Навярно всичко вече ти се случи 

  Поезия
203 3 4

НАВЯРНО ВСИЧКО ВЕЧЕ ТИ СЕ СЛУЧИ

 

... каквото от света си пожела, навярно всичко вече ти се случи –

подгъна уморени ходила – и гребна си бълбук водица в ручей,

сади цветя, върша, коси треви – но ничия надежда не посече,

под стряхата ти лястовичка сви гнездо, преди да литна надалече,

отвъд проводи хорица добри, с които винце пи – и яде хлебец,

 

и Бог ти чу тропарите в зори, когато в храма влезе за молебен,

под изгрева те любиха Жени, по залез пя със летните авлиги,

и в залеза на мъжките си дни и ти написа две-три свестни книги,

пиля се – друмник в пустите нивя, понесъл във торбето шепа мливо.

Е, аз не знам дали добре живя? – но, сигурен съм, че живя красиво.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??