29.12.2010 г., 20:27 ч.

Наздраве 

  Поезия » Хумористична
601 0 5

На уговорената дата

една година с друга се смени

и Новата пое мандата,

окъпана във ярки светлини.

 

С надежда нова във сърцето

щастливо я посрещнах на крака,

а тя ми се изсмя в лицето:

Ти с тая кошница - къде така?

 

Подаръците са при други -

сестрите ми ги дадоха в аванс

за разни дребнички услуги,

а ти пропуснала си своя шанс.

 

- Е, нищо -  казах, - догодина!

Все нещо може да се промени.

Дай да налеем чаши с вино,

а ти поне наздравица вдигни!

© Валерия Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??