На уговорената дата
една година с друга се смени
и Новата пое мандата,
окъпана във ярки светлини.
С надежда нова във сърцето
щастливо я посрещнах на крака,
а тя ми се изсмя в лицето:
Ти с тая кошница - къде така?
Подаръците са при други -
сестрите ми ги дадоха в аванс
за разни дребнички услуги,
а ти пропуснала си своя шанс.
- Е, нищо - казах, - догодина!
Все нещо може да се промени.
Дай да налеем чаши с вино,
а ти поне наздравица вдигни!
© Валерия Тодорова Все права защищены