14.07.2011 г., 20:59 ч.

Наздравица 

  Поезия » Любовна
561 0 3

Тази вечер ще сипя във чашите

залез огнен и бурно море

и за тебе ще вдигна наздравица:

„За мъжа, който някога в мен

разгоря най-неземната лудост,

с най-красивите свои мечти.”

Днес се питам дали беше чудо?

Ти ли мен, аз ли тебе открих?

Връхлетя в моя ден като огън,

без да питаш какво е било –

подари ми най-дръзките спомени,

с теб научих какво е любов.

Затова тази вечер ще търся,

с лудо вино  пак същия мъж,

който, знам, щом е с мен, ще възкръсне,

 в тази нощ като топлия дъжд...

В див копнеж две тела ще се слеят

ще танцуват под лунни лъчи –

 

пия с теб и за тебе живея

щом се раждам отново в мечти...

 

 

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??