2.05.2014 г., 22:51 ч.

Наздравица 

  Поезия » Друга
481 0 1

 

 

 

 Бъдете живи, здрави и щастливи!

                                                 Нали това от памтивек се казва.

 Аз бих добавил още – работливи!

                                                 От мързела човек се охайлазва.

                                                 Не чакайте късмет или сполука!

                                                 В живота нищо с чакане не идва.

                                                 От себе си пъдете всяка скука!

                                                 Че тя като в тъмница ни зазидва.

                                                 Не вярвайте в магии и прокоби,

                                                 във сънища, в поличби и в проклятия!

                                                 Не се самонаказвайте със злоба,

                                                 защото тя е и себеразпятие!

 Злопаметност в ума си не носете!

         Не влизайте със завист в чужда къща!

                                                 Преди да заговорите – мислете!

                                                 Че думата назад се не повръща!

   Бъдете твърди в болка или горест!

   Съборят ли ви – пак се изправете!

     Добро когато правите – без корист,

       без хитрост и без сметка го правете!

     За власт и за богатство не ламтете!

   Тресавища са те за безгръбначни.

                                                 И за да оцелеете – бъдете

и в обич, и в омраза еднозначни!

    Това е моят тост. Да вдигнем чаши

     и нека пием – с време и без време!

        Че колкото са дни напред – са наши!

         И всъщност няма кой да ни ги вземе!

 

 

 

По случай рожденния си ден (днес на 02.05. навършвам 68г.) поздравявам всички от уникалната аудитория на „Откровения” с тази наздравица.

 

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??