Бъдете живи, здрави и щастливи!
Нали това от памтивек се казва.
Аз бих добавил още – работливи!
От мързела човек се охайлазва.
Не чакайте късмет или сполука!
В живота нищо с чакане не идва.
От себе си пъдете всяка скука!
Че тя като в тъмница ни зазидва.
Не вярвайте в магии и прокоби,
във сънища, в поличби и в проклятия!
Не се самонаказвайте със злоба,
защото тя е и себеразпятие!
Злопаметност в ума си не носете!
Не влизайте със завист в чужда къща!
Преди да заговорите – мислете!
Че думата назад се не повръща!
Бъдете твърди в болка или горест!
Съборят ли ви – пак се изправете!
Добро когато правите – без корист,
без хитрост и без сметка го правете!
За власт и за богатство не ламтете!
Тресавища са те за безгръбначни.
И за да оцелеете – бъдете
и в обич, и в омраза еднозначни!
Това е моят тост. Да вдигнем чаши
и нека пием – с време и без време!
Че колкото са дни напред – са наши!
И всъщност няма кой да ни ги вземе!
По случай рожденния си ден (днес на 02.05. навършвам 68г.) поздравявам всички от уникалната аудитория на „Откровения” с тази наздравица.
© Чавдар Тепешанов All rights reserved.