2.04.2017 г., 22:33 ч.

Назрели череши и пролет 

  Поезия » Любовна
1099 5 13

Целувай цветята в косите ми меки,

в дъги разходи ме – над птици да пея.

Рисувай ми в бурите мирни пътеки,

в реки ме разливай – в разхлада да крея,


че огън обагря ми кожата бяла,

в червено се стича, плътта ми разгаря.

В руини откри ме, направи ме цяла...

и книга съм. Страница в мен се отваря:


скицирам назрели череши и пролет.

В ръцете ми – рози, по устните – зов.

Крила ти дарявам, за теб да съм полет,

а ти си разлистено стръкче любов.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??