14.02.2019 г., 17:35 ч.

Не бих могла да те забравя 

  Поезия » Любовна
843 10 14

Да те забравя ли?! Не бих могла! 

Нима забравя се мигът вълшебен?! 

Докосването с трепет...Нежността... 

На някого, как силно си потребен?! 

 

Да те забравя ли?! Как бих могла?!

Очите ти, как мога да забравя?! 

И някой, който дал ти е крила – 

от пепелта, душата ти изравя?! 

 

Да те забравя ли?! Как бих могла?! 

Забравят ли се устните ти жадни –  

как ненаситно пиеха страстта 

и капчиците пот във нощи хладни?! 

 

Да те забравя ли?! Как бих могла?! 

Да се забрави, може ли – сърцето, 

което дало ти е топлина 

и в труден миг, държало е ръцете?! 

 

Да те забравя ли?! Не бих могла! 

Светът, нали, без теб ще е безличен?! 

Безмислено е да съм тук...Сега... 

Щом теб...Щом теб не мога да обичам! 

 

Пепи Петрова

© Pepi Petrova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??