10.01.2014 г., 11:39 ч.

Не бягайте! 

  Поезия » Гражданска
759 1 2

Към младите българи

 

Не бягайте от родната земя,

защото тя измъчена е днес!

Нима ще я оставите сама,

подтиквани от личен интерес!?

 

Нима ще идете в далечен свят

при чужди хора, нрави и живот

и ще оставите сестра и брат,

за да пристанете на друг народ!?

 

Защо не борите се тук до край

със врагове и еничари зли -

защо напускате прекрасен рай

за да живеете в сумрак, в мъгли!?

 

Защо оставяте балкани дивни,

лазурни брегове и равнини,

та с хора да общувате различни,

в богати, но безмилостни страни!?

 

Знам, тежко днес е в нашата страна,

проблеми сипят се един след друг,

но ще настанат добри времена

и злото пак ще смачкаме с юмрук!

 

Защото в вените ни кръв пулсира

на нашите герои и деди!

Тя българския дух ще активира

и бъдеще прекрасно ще гради!

 

09.01.2014 г.

 

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??