Към младите българи
Не бягайте от родната земя,
защото тя измъчена е днес!
Нима ще я оставите сама,
подтиквани от личен интерес!?
Нима ще идете в далечен свят
при чужди хора, нрави и живот
и ще оставите сестра и брат,
за да пристанете на друг народ!?
Защо не борите се тук до край
със врагове и еничари зли -
защо напускате прекрасен рай
за да живеете в сумрак, в мъгли!?
Защо оставяте балкани дивни,
лазурни брегове и равнини,
та с хора да общувате различни,
в богати, но безмилостни страни!?
Знам, тежко днес е в нашата страна,
проблеми сипят се един след друг,
но ще настанат добри времена
и злото пак ще смачкаме с юмрук!
Защото в вените ни кръв пулсира
на нашите герои и деди!
Тя българския дух ще активира
и бъдеще прекрасно ще гради!
09.01.2014 г.
© Петър All rights reserved.