Не бързай
Не бързай сега да ми говориш,
ела след залез-вечерта.
Не бързай думи да изричаш,
кажи ги, когато съм сама.
Поискай вятър да повее,
поглед смутен в мен да заличи.
Ти ела с мига при мене,
нежни чувства покори.
И нека в сладостна закачка
греха първичен разбереш.
Не бързай думи да изричаш,
сърцето ми да покориш!
© Мария Всички права запазени