Не е конфликтно
Вървя през живота с две дини под мишница,
а той заканително маха със пръст.
Събрани пред прага ми, всички орисници
мечтите ми жадно разпъват на кръст.
Добронамерено пипат по дните ми,
а после откривам петната по тях –
от пръсти, от думи, от тайно надничане
нощта ми залепна от тлъстия страх.
И все на червено пресичат ми мислите,
все чакат на скрито да дойдат на ход.
Аз също ги чакам. Присъди ми пишат -
все с техните мерки за моя живот.
От даване сетната риза съдрана е –
с какво да покрия кървящото зло -
да дойдат, на голо да ръфат от раните,
надушили мирис на живо месо.
Да дойдат! – аз пак ще съм жива примамка
и пак ще ме дебнат със жадни очи -
защото замръквам - удавник без сламка,
но сея надежди до първи петли...
21.08.2009
Атина
© Галена Воротинцева Всички права запазени
Има два вида хармония - със себе си и с околните и два вида конфликти - или със себе си, или с околните. Тези четири състояния се редуват непрекъснато в живота на човека, понякога се и засичат едно с друго. Изкуството е единствената " зона", където могат да съществуват едновременно и мирно...