24.11.2007 г., 11:24 ч.

Не е още вечер 

  Поезия
750 0 16
" Еще не вечер..." Вл. Висоцки

Къде още крачиш, човече?!
Тревата отдавна е суха.
Следите ти вятър издуха
и ето че вече е вечер!

Но ти още крачиш и смяташ:
"Не свърших..., забравих..., пропуснах..."
Да бъдеш - отдавна е късно,
а рано е края да чакаш!

И дълго се взираш в листата -
писмото им тайно разчиташ,
макар че едва още сричаш.
А сняг е прошарил косата ти...

Земята обръщаш със длани -
там своето минало търсиш,
защото от корен си скършен
и времето прави в теб рани.

И ето че няма пътеки,
и мъртви са всички посоки.
Секундите тичат безоки,
а ти още търсиш утеха.

Прости си, самотни човече!
Прости си, несретнико земен!
Щом дишаш, на Бог си потребен
и значи не е още вечер!

© Владимир Владимиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??