Зимата не е проблем. Проблем е ледът в сърцата.
Из “Little fool in а big world. Sunflowers stories”
Не са страшни студът и зимата,
а висулките безразличие
и ледът, ведно с недължимата
в сърцата доза двуличие.
От снега днес рядко замръзваме,
но често – от студените думи.
Защо така лесно изстрелваме
заряди в гилзи с хладни куршуми?
Щом любовта съпътства душата,
студът навън не ще ни уплаши.
Ако я съхраним във сърцата,
ще е топло в годините наши.
Не е страшно, щом в заскрежено блато
мразовит студ сковава земята,
защото... не е студено, когато
е уютно и топло в сърцата.
Веси_Еси (Еси)
© Еси Всички права запазени