1.01.2021 г., 10:24 ч.  

Не говори! 

  Поезия » Любовна, Свободен стих
585 3 0

НЕ ГОВОРИ!
===========

 

В откраднатите мигове
В безумните отрязъци
       На времето,
В жадувани пространства
       И в разпокъсаните
Измерения,
       Вълшебства
              И парченца вечност...
              В минутите от векове...
              Извън оковите...
Където и когато ние,
       Сме само аз и ти...
О, моля те...
       Моля те, 
              Не говори!

 

Да, ако можеш, ми позволи
Да те поглъщам дълбоко 
       Със очи,
Да прониквам в теб,
Чрез тях да те изпивам,
Да те докосвам
       С поглед,
С поглед понякога 
       И през сълзи...
И докато чувствам
       Тази нежност,
       И безкрайна вечност,
              Моля те,
Моля те, не говори!

 

Нека да не кажем думи, 
Продиктувани от болката,
Нека да не си говорим с думи,
От почувствана раздяла,
       Празноти, безнадеждност,
       Безкрайни разстояния...
От изтълкувани 
       Неправилно съдби...
Да, думите понякога,
       Изтъкани са с коварства
       И безброй лъжи...
Нека да говорим
       Само с устни, с погледи,
И да се поглъщаме с очи,
Гласът във мен скован,
       Замръзнал е,
              Мълчи...
И затова сега аз само
       Моля те,
       Моля те, не говори! 

 

А когато в мен
       Прокрадне се,
Слънчевият лъч
       На пролетта
       И на живота...
Разтопят се тези 
       Вековни ледове
       От болка,
       От безнадеждност,
И събуди се гласът ми,
       Тогава,
       Моля те,
Моля те ми разреши!
       Да прошептя
       „Обичам те“
И да склоня пред теб глава.


Тогава вече ако искаш
       След това...
С думи, с доводи,
С болки или желания,
Или с погледи,
       Разсичай ме!
Да, знам, виновен съм!
Но тогава...
       Ще бъда вече твой.
Ще бъда отново твой завинаги.
И тогава, моля те, 
       Помни това
       „Обичам те“.

 

Защото,
       Във такива мигове,
       ВЪв мигове от вечността, 
              Когато
              Докосваш ти сърцето ми,
              Съединени са
              Минало и бъдеще 
              И всичката безкрайност
              ... Във едно Сега...


И тогава...
       Нека се насладим
              За миг на радостта,
       Аз нямам повече слова.
И нямам друго време,
       Обичам те!

              И моля те...
              Не говори!
              Сега!

 

1.01.2021

© М В Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??