6.09.2013 г., 23:50 ч.

Не идвай в сънищата като хала 

  Поезия
448 0 0

Не идвай в сънищата като хала

Не идвай в сънищата, като хала.
Не разпилявай посъбраното след теб.
И Юда, казват, бил предател, но накрая
съзнал греха със съвест, като остър меч.

Във мислите ми не дохождай все стихийно.
Фъртуните след теб пометоха отломки,
а ураганите свистяха до безпаметно
стенание на режещите в мене болки.

Не ме мисли, мен Бог ме е промислил,
когато коленичех с дъжд, прелял в сърцето.
Когато сълзите се лееха, Той е прочистил
душата ми до блясък от недоверието.

Сега съм Вярата, Надеждата и Любовта.
Простила съм ти всичко, жив бъди,
но вече си далеч от мен в живота 
и моят път към тебе не върви.

Сега съм истинска, обичана, желана.
Бих казала - "Щастлива съм жена".
Не идвай в сънищата, като хала.
С прегръдка друг ме топли във нощта.
 30.08.2013

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??