25.11.2018 г., 18:08 ч.

Не искам 

  Поезия
367 3 8

Не искам облаци и дъжд. 

Не искам, но ме следват!

Вървя по чуждите следи, 

а моите - безследно чезнат. 

 

 В сянката на някакво дърво

проспах най-хубавите си години, 

но още помня за желание едно, 

да има слънце животворно. 

 

Не посях и не родих, 

и гнездо не свих, 

като кукувица съм и свикнах

да не мечтая - от лъжи, 

да не обичам - от сълзи, 

да не прощавам - от вини! 

 

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??