14.04.2008 г., 18:53 ч.

Не искам да се примиря 

  Поезия » Друга
509 0 5
На човека, който безкрайно обичам...
На човека, който никога няма да разбера...


Стоиш си там.
Надменен, горд - 
сам в скален връх си се превърнал,
оглеждаш жертвите си, 
а каменното ти лице не трепва.
В твоя тесен и самотен свят място аз си нямам...
Какво като съм ти дъщеря?
Кръвта вода не става?
Не ще те разбера, докато съм жива...
Защо отблъскваш тези, които те обичат?
Защо вилнееш срещу тези, които на теб приличат?
Стоиш си там...
Високо...
Мълчалив...
Поглеждаш в ниското
тварите, пълзящи към върха...
Трещиш по-бесен и студен от лед,
отбиваш жалките атаки.
Лиши жената, дарила те с живот, от свойта обич
за жалкото имане...
И от гордост...
Лиши живота, на който сам вдъхна живот,
от бащината си любов...
Защото буен, непокорен е и малко странен...
Дано гранитът, сковаващ твоето сърце някога да се пропука.
Дано усмивка искрена на твоето лице
измие злобата ненужна.
Не мога и не искам да направя нищо аз.
Не мога думите ти тежки да забравя.
Сърцето ми скова се в мраз.
До върха ти непокорно ще издигна моя аз...

© Деси Мандраджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??