25.10.2005 г., 12:48 ч.

Не искам съжаление. 

  Поезия
1087 0 6


Не искам съжаление.....

Кажи ми откровено: - Повече не те обичам!
Ще се опитам да те разбера и дори да ти простя.
И даже да признаеш, че не искаш да ме виждаш,
не ще помисля никога и с нищо да ти отмъстя.

Не ме оставай да живея в една заблуда,
не искам да ме топлиш с фалшива топлина.
Не можеш да ме заслепиш със светлина оскъдна.
Аз не обичам горчиво вино, а изворна чиста вода.

Не ще приема любовта ти като милостиня
или като подарък изпросен понякога от мен.
Аз предпочитам с доблест ти да ме отминеш,
отколкото да съм ти в тежест всеки ден.

И ако в твоето сърце мястото ми вече е заето,
няма да те съдя, а ще го приема като тъжен факт.
Ще скрия мъката си в кътче неприкосновено
и няма да опитвам да избягам от действителността.

Истинското щастие не би могло да е безкрайно.
Не се завъща в извора изтеклата и изпита вече вода.
Остават само белези дълбоки, дълготрайни
и спомени, които постепенно ще изтрие старостта....

© Пепа Деличева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??