19.03.2022 г., 9:27 ч.

Не избирайте обич за клетва! 

  Поезия » Любовна
396 2 1

Аз не искам сълзите Ви. Не!

Нито моята мъка да жалите.

От душа и разбито сърце, 

много моля - Недейте да страдате! 

Кръста нося си. (Страшно тежи.)

И любов. (Сякаш Ноев ковчег.) 

В мене сбрал съм стотици съдби. 

Само моята никой не ще... 

Не ридайте за никого! Не! 

Не сънувайте явни кошмари! 

Не избирайте обич за клетва! 

Най-обичния удря шамари. 

И не искам ни буква, ни ред 

да напиша. Останах без сила. 

Аз съм просто самотен човек.

Имам кръв, но ме трови мастило... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??