11.06.2011 г., 10:34 ч.

Не изтласквам безмълвно душата си 

  Поезия » Любовна
1015 0 10

Не  събуждай любовно по залези.

Не изтласквам безмълвно душата си.

Запали ми цигара. И тръгвай си.

И без това ми тежи ароматът ти.

 

Ще желаеш да бъда  изчезнала.

Ще усетиш прощално стрелите ми.

А смъртта ти - въз нея съм седнала.

Ще се стичат към тебе вините ни.

 

Тя е гола, по-гола от Аза-ти –

прегорял, изтънял от бездумия.

И от релси разплита косата си.

И се хили с гримасни безсъния.

 

Тя е омърсената синя невинност.

Напоена  с  парфюмни дихания.

Глътка цигара. Фалшива истинност.

И без това ми тежиш с обещания.

 

© Преследваща северния вятър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??