9.08.2009 г., 17:13 ч.

Не мачкайте децата 

  Поезия » Друга
1498 0 19

Съдбата на дете не е трева,

която след копита се изправя.

И ако имаш тиква, не глава -

това не би разбрал. Не се поправя

една несправедливост с други сто.

Не се лекува рана с друга рана.

Със обич даже в нóщвите тесто

замесвали са бабите зарáна.

Децата наши - нашето сега

и бъдещето наше в тях да видим.

Те носят във очите си тъга,

те носят във сърцата си обиди.

Грехът е наш. На майки и бащи.

На гледащите отстрани. Отгоре.

Когато резултатът ни втрещи

се питат всички кой е отговорен.

Не мачкайте децата! И трева

понякога отъпкана остава.

Душата детска - чудо е това!

От обич само чудесата стават.

 

Гинка Гарева

© Гинка Гарева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??