8.07.2011 г., 22:19 ч.

Не ме докосвай 

  Поезия
990 1 3

Не ме докосвай

 

Не ме докосвай! Ръцете ми са груби.

Девет нощи брали са коприва.

Отдавна нежността си са изгубили.

По нощите откраднаха я самодиви…

 

Не ме докосвай! Душата ми е камък,

безумно топлина  на камъни раздала.

Не влизай в нея­ – на призраци е замък.

Гласът на  мрака там съм приковала.

 

Не ме докосвай! Очите ми са пепел сива,

безпаметно по друмите разпръсната.

Недей! Дойдох, но вече си отивам

към  някакво измислено Възкръсване.

 

Не ме докосвай! Сърцето ми е въглен черен.

Заключих го със девет катинара.

Във него нощем с ритъм непремерен

танцуват лудо нестинарки…

 

Не ме докосвай!...

© Росица Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е хубаво, Роси. Хваща за сърцето.
  • Харесах!Недей! Дойдох, но вече си отивам

    към някакво измислено Възкръсване.

  • Тя, копривата жули злото, понякога и нежното у човека.В стиха има стигане до хаоса, до неосвоеното, първопораждащото и оставащото след топлината, след огъня, след живота...Заключването с катинар е охранителен обред по самосъхранение...
Предложения
: ??:??