4.04.2012 г., 11:37 ч.

Не ме ограбва времето 

  Поезия » Философска
726 0 4

Не ме ограбва времето, откакто

захвърлих чук по грубата му кожа,

макар че ме заплашва многократно

на старостта с бездарния велможа.

 

Не ме ограбва. Пия си кафето

и гледам на Живота безразлично.

О, не! Към него нищо лично.

Той просто очертава битието:

 

"Рождение и смърт" – каква нелепост,

а между тях - надмощие за власт,

а между тях - желание за крепост...

 

Но всички към една и съща паст

побутва ни Животът със свирепост

и не подбира той ни мен, ни вас.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??