5.06.2023 г., 5:16 ч.

Не ме съди 

  Поезия » Гражданска
239 0 3

 

 

И мен одумвали са ме набожно...

 

И всяка капка свян съм си събрала...

 

Да си жена, повярвай ми , е сложно...

 

По трудните пътеки съм вървяла...

 

В себе си събирала съм тайни,

 

не искала след време да признавам...

 

Борила съм се с чувства в мен потайни,

 

за да съумея себе си да осъзнавам...

 

А, че с душата си в много мигове съм съгрешила -

 

на всеки мъж в живота си прощавам...

 

След наивността си аз намерих сила

 

отново като птица да се извисявам...

 

Не ме съди какво съм изживяла,

 

когато бил си само полъх в съня ми...

 

Не ме съди, че грешки съм посявала -

 

аз поуките от тях съм ги пожънала...

 

Сега твоите прегръдки аз избрах -

 

сигурността в тях е моята награда...

 

Да съхраня сърцето в себе си успях

 

след всяка върху него срутена аркада...

 

 

Десислава Манева - Дема ©️

© Десислава Манева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??