20.11.2005 г., 1:12 ч.

Не ме търси, не обещавай 

  Поезия
1030 0 0
             Не идвай, не ми давай своята обич,
             омръзнало ми е да казвам "край" на всичко.
             Уморих се от безкрайните раздели,
             да бъда твоята съдба не искам.

             Не ми казвай, че докрай ще бъдеш с мене,
             не виждаш ли, че лъжеш себе си.
             Без "край" не съществува нищо, никъде,
             "край" има и безкрая на Вселената.

             Измамиха ме. Не ти, а другите,
             а вярвах във голямата, красивата любов.
             Измамиха ме. Излъгаха и чувствата ми,
             а душата ми витае без подслон.

             Сега живея както мога, защото зная
             за мене рицарите не достигнаха.
             А добрите принцове къде ли са -
             умрели са през дълга снежна зима.

             Не ме търси, не обещавай,
             не идвай, спести си чувствата излишни.
             Не ме търси, не обещавай,
             за мене твоята любов е безразлична. 

© Димитрина Станчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??