25.09.2010 г., 18:46 ч.

Не ме видя 

  Поезия » Любовна
629 0 3

НЕ МЕ ВИДЯ

 

Не ме видя,

за първи път не ме видя –

подмина ме наблизо.

Не беше надалече -

тъй както бързи влакове

пропускат малки гари,

или пък кораби,

минавайки край остров,

не чуват , че от там ги викат.

Не ме видя,

или - не пожела да ме погледнеш?

Като врата, захлопната от вятъра

и счупила стъклата  на очите си.

Като вълна, разбита във скалите

разкъсана на милиони пръски –

останали нечути – викащи.

Не ме видя.

Та как, за бога, да ме видиш,

със теб не се познаваме -  ОТ  ВЧЕРА...

Не ме видя.

Ти пожела да си отидеш,

изглежда поглед друг ще ме намери...

 

 

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??