31.07.2011 г., 13:44 ч.

Не ми дължиш... 

  Поезия » Любовна
753 0 7

Не ми дължиш откраднатите ласки,

целувките и шепота горещ...

Щом време е да хвърлим маски

в дълбоката житейска пещ...

 

Прочете ме като писмо любовно

и вече всичко в мен разучи,

почерпи ме със билето отровно,

сърцето си за мен заключи...

 

... Иди си! - каза ми, стотици има -

жени... за всеки търсещ мъж...

При друг топли се тази зима

и мойта топлина  задръж...

 

С такива думи ме отпрати,

затвори бавно пътната врата,

по мене сякаш камък че запрати,

раздра се черното на вечерта...

 

И вече няма във постеля мека

на рамото ти да склоня глава,

в гората по нетъпкана пътека -

да тичам  като влюбена сърна...

 

И няма да ме будиш със целувки,

и няма с нищо да ме задържиш,

не искам празни думи и преструвки

и всъщност... нищичко не ми дължиш.

© Ирена Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??