10.10.2008 г., 7:49 ч.

Не ми отива да съм щастлива 

  Поезия » Друга
846 0 4

На мен не ми отива да съм щастлива,

на моите очи най им прилича да плачат с диамантени сълзи

и усмивката ми пропита със солта е най-красива,

и сърцето ми свито от студа до пръсване боли.

Върху лице от тъга, с тънка четка,

най-изкусно рисувам самота.

Не ме карай да се смея,

този смях ще те води по най-мрачната алея,

не ме карай да те гледам,

не топлина, само лед мога да ти дам.

Моят поглед и най-святото убива,

в моите ръце и най-червената роза става сива.

И аз обичам да ми подаряват цветя,

но само миг и увяхват в моята ръка.

Аз не съм от жените, които обичат пролетта,

моят дом е есента,

онази дъждовната, покрита с хиляди листа,

и небето е мрачно, и вятърът танцува валса на смъртта.

Такава усещам аз своята съдба,

да нося на другите в живота пак тъга

и като крадец на щастие,

аз от тяхното щастие да крада.

Нося име на светица,

но не свята е моята орис на земята,

благословена или прокълната за мен е само самотата,

в друг живота, на друго място,

може би бих пила от чаша пълна с вино и любов,

но днес за пореден път,

отпивам глътка от чашата с отровени надежди,

безгласен ще остане отчаяният ми зов,

съблечен в най-тъмните одежди.

© Мария Манчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • прави са предните коментатори, от една страна е хубаво, а от друга не- че си имала изживявания подтикналите да сътвориш нещо толкова тъжно
  • Въпреки тъгата,която съм описала в стихотворението си,не спирам да се усмихвам.Знам,че колелото на съдбата се върти и трябва само да протегна ръка и да го завъртя и Katriona вярвам,че ще успея да излязаВинаги има път нагореБлагодаря
  • Стихът ти е много хубав, но чувството е ужасно... изпитвала съм го и зная в каква черна дупка се намира човек, щом може да напише нещо подобно. А от там се излиза единствено и само САМ. Няма кой да ти помогне
  • Хубаво е!Наистина е много хубаво!Много си млада,животът е пред теб.
    Щастието е пред теб!
Предложения
: ??:??