6.04.2008 г., 11:35 ч.

Не ми понася нещо "новият" свят 

  Поезия » Друга
531 0 4

... в Света,
където пералните машини
са музейни експонати:
- Къде са ми
обичните
мекички,
стари маслено-зелени гащи,
с дупка за пръстче отзад? -
попитах.
- Няма ги
обичните Ви
мекички,
стари маслено-зелени гащи
с дупка за пръстче отзад -
отговориха ми.
- Тук всичко се ползва
само веднъж.
- А, да - казах.
- А къде е чаршафът,
който помни
дупето на обичната ми?
- Няма го чаршафът,
който помни
дупето на обичната Ви -
отговориха ми.
- Тук всичко се ползва
само веднъж.
- А, да - казах.
- А къде е
дупето
на обичната ми?
- Няма го
дупето
на обичната Ви -
отговориха ми.
- Тук всичко се ползва
само веднъж.

- Ма толкова много
толкова хубави
дупета
има?
Притрябвало Ви
някакво си там -
КОНКРЕТНО?!
- Що за капризи? - казаха.

Нищо не казах.

Изобретих наново
пералната машина.

© Александър Белчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??